marți, 2 februarie 2010

De ce e Federer cel mai bun

Pe lângă faptul că ştie tenis, băiatul ăsta a ajuns să ştie să controleze orice meci indiferent de miză sau adversar.

Să luăm ca studiu de caz scena din finala Federer - Murray la 6-3, 6-4, 1-2, serveşte Federer.

30-40 - minge de break pentru Murray, acesta simte că poate relansa meciul, tensiune maximă pentru el. Federer serveşte dar nu riscă, nu atacă ci o freacă din spatele terenului. După câteva schimburi Murray cedează şi o dă prea lungă. Murray izbucneşte, aproape dă cu paleta de pământ şi se strâmbă de ciudă. Federer în schimb îl observă cu atenţie, îl vede ofticat (mulţumim eurosport pentru close-up) şi decide să-l "facă".

La următoarea minge Federer pune rapid o scurtă, Murray aleargă ca papagalu' doar ca să i-o dea înapoi în paletă şi să işte apauze generoase pentru geniul de pe teren. Umilit şi complexat Murray pierde game-ul fără luptă la următoarea minge.

După această demonstraţie de forţă mentală, Federer îşi pierde brusc orice motivaţie de a continua un meci în care adversarul nu-i pune nici o problemă aşa că se face 2-5 pentru Murray. Nici o problemă pentru Fed care se re-ambiţionează şi revine fără nici o problemă câştigând la tie-break 7-6 (11).

În concluzie singura problemă a lui Federer e că nu-şi găseşte un adversar la fel de bun ca el cu care să bage nişte jocuri adevărate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu