luni, 15 februarie 2010

Amintiri din Epoca de Aur (2009)

Filmul are 2 părţi: Tovarăşi, frumoasă e viaţa! format din 3 filmuleţe şi Dragoste în timpul liber cu 2 filmuleţe în total 5.

Chiar dacă fiecare filmuleţ e regizat de altă persoană şi nu sunt legate între ele per total filmul e unitar toate sunt în acceaşi notă şi nu pot să zic că unul e mai bun şi altul e mai slab. Scenetele sunt destul de lungi cât să aibă o intrigă şi un punct culminant şi destul de scurte cât să nu te plictiseşti deci pe partea asta îmbinarea mi se pare reuşită.

Poveştile sunt aşa şi aşa, nu foarte amuzante dar suficient de interesante. Din păcate numai a doua povestire are un punct culminant mai tensionat în rest celelalte sunt previzibile şi nu aduc prea multe noutăţi pe măsură ce se desfăşoară acţiunea.

Un alt aspect este că atmosferă de teroare din acele vremuri nu apare de loc, filmele au un aer amuzant, lucru care e şi bine şi rău. Pe de-o parte nu mai aveam chef de încă o chestie pesimistă gen 4,3,2 (vorbim de acelaşi scenarist - Cristian Mungiu) şi a ieşit bine dar pe de altă parte lipseşte tensiunea acceea care te face să participi afectiv şi să apreciezi un film.

Per total un film bunicel dar nu spectaculos.

Notă: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu