vineri, 23 iulie 2010

A fost blat

S-a terminat şi cu turul Franţei, ieri cică a fost 'finala', ultima etapă în munţi cu marea căţărare de la Tourmalet.
Se pleca cu premiza unui spectacol adevărat, Alberto Contador avea 8 secunde în faţa lui Andy Schleck câştigate cu cântec luni când lui Andy i-a sărit lanţul iar Alberto a accelerat imediat recuperând cele 30 secunde de diferenţă şi câştigând alte 8.
Urmând şi o etapă de contratimp în care Alberto e mai bun, Andy trebuia să câştige cel puţin 40 de secunde ca să mai aibă o şansă.
Asta însemna o luptă crâncenă cu atacuri după atacuri şi o încercare de revanşă a lui Andy care să-i confere o aură de erou.


Din păcate Andy nu ştie să atace şi a dovedit-o din plin ieri, a accelerat cu 9 km înainte de final dar n-a fost nici o problemă pentru Alberto să se ţină după el, în plus Alberto i-a şi arătat o dată cum se trece pe lângă un adversar direct dar Andy n-a prins ideea.
Bomboana pe colivă a fost că nu s-au bătut nici pe victoria de etapă, Contador i-a oferit-o lui Schleck ca o compensaţie pentru faza de luni.

Păcat pentru că a fost un tur destul de bun, spectaculos pe alocuri şi merita o finală pe măsură. Rămâne a vedem contratimpul de sâmbătă poate aduce vreo surpriză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu