luni, 10 mai 2010

De ce nu vom castiga niciodata cu actuala echipa

Este vorba de esecul echipe Oltchim din turul finalei de liga campionilor la handbal din Danemarca. Explicatia e destul de simpla: fetele sunt proaste. Sunt talentate sau foarte talentate dar pentru a fi in varf trebuie sa te mai duca si mintea iar multe din ele par a fi deficitare la acest capitol.

Un alt exemplu este Hagi, care avea talent cu carul dar cand deschidea gura se vedea cat si ce stie. El a mai evoluat, cu timpul a capatat experienta si a mai echilibrat balanta si la fel se va intample si cu fetele dar e nevoie de mult timp pentru asta.

Ce nu inteleg eu este de ce nu le-a spus antrenorul cum sa joace daca ele nu sunt in stare sa gandeasca o faza, poate este si el un antrenor slab sau poate fetele nu executa ce comanda el.

In orice caz lectia a fost usturatoare si mie mi-a fost rusine cu ce au jucat.

Si ca sa exemplific:
- cand esti in superioritate numerica nu arunci de departe la poarta, le pasezi pana gasesti bresa in aparare. Danezele ne-au executat asa de 1-2 ori la fiecare eliminare de-a noastra in schimb ale nostre n-au fost in stare s-o faca nici macar o data.
- cand angajarea la pivot nu merge mai variezi un pic, mai dai la o extrema, mai arunci de la distanta. Ele, nu, au reusit performanta sa piarda 4 mingi la rand incercand sa angajeze pivotul.
- cand esti in superioritate nu faultezi de eliminare, pentru ca un gol il recuperezi usor dar o eliminare inseamna 2 goluri pierdute
- time-out-ul este pentru cand ai nevoie de el nu pentru finalul partidei ca daca il ceri cand esti condus cu 10 goluri e degeaba.

Dupa cum vedeti majoritatea sunt chestii clasice de tactica pe care chiar si un amator ca mine le cunoaste si pe care probabil se cunosc si la juniori d-apoi la o echipa in finala.

Daca mai pui si greselile individuale si stresul si emotiile rezulta ca am scapat ieftin cu 7 goluri diferenta.

Din pacate pentru mine a murit si ultima speranta, aceste fete nu vor lua niciodata liga sau o medalie cu echipa nationala, pentru ca nu sunt in stare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu